Lagenda Budak Setan~LBS

huhh...aku rasa ramai yang tengok cite ni and dah review pasal cite ni. mula-mula aku macam tak nak komen apa-apa.tapi bila dah baca ada wall comment dalam muka buku,terus berkobar-kobar nak review pasal cite ni.


comment dalam muka buku- "lagenda budak setan~touching~"


haaaaaaaaaa!!!!touching?celah mana yang touching aku pun tak tahu.okehh..aku dah tengok cite ni masa opening.semangat beb!!!aku berjaya memujuk en adha untuk merealisasikan impian aku.bukan senang nak memujuk en adha tengok cite melayu unless cite arahan afdlin shauki or yasmin ahmad.aku berkobar nak tengok sebab masa aku sekolah dulu memang gile la baca novel LBS tu..


kami tengok kat ipoh sebab kebetulan time tu kami ada kat kg.wayang tak full maybe sebab hari kerja kan.starting pada aku ok.especially time lisa tercekik cicak.tapi bila dah nak klimaks tu aku rasa takde impak.masa scene ayu kawin dengan azmi,baru nak sedih dah move to scene lain.sampai part suzana bagitau kasyah yang ayu dah kawin dengan azmi,sepatutnya time tu memang sedih.tapi feel x sempat sampai dah move to scene lain..cettt...apa da...


pastu,scene kawan-kawan si kasyah,sapi,man and cincai pun skit sangat.memang aku frust dengan cite ni.jalan cite memang ada.cuma benda tu tak sampai ke penonton.tak sempat nak touching...tu pandangan aku.mungkin ada yang review cite ni best..tapi pada aku memang mengecewakan.


and..aku rasa paling lawak masa muka ayu terbakar.dah macam hantu bungkus and time tu satu panggung gelak ye..bukan orang sedih.suppose Farid Kamil tu ganti dengan remy ishak maybe better kot.haritu pun aku dengan kawan-kawan aku dah berdebat pasal si FK ni.kitaorg suna vote for remy ishak untuk jadi kasyah.huhuhu...


en adha siap cakap yang dia dah agak cite tu memang tak best.hahahha..hampeh!!cite ni akan ada sambungan...kali ni aku terpaksa berfikir 365 kali nak g tengok ke tak ;(

4 comments: (+add yours?)

Xora said...

patutnya,dari awal diorang jgn habiskan cite tu kan? patutnya, LBS-1 diorang bt masa ayu+kashah kat U, camne Kashah ngorat ayu, etc2.. Then LBS-2 baru la konflik. cam cite lord of the rings tu!

IRYANI ALIAS said...

mmg hampeh..nasib baik aku tak bercadang g tgk..sbb aku nyampah dgn farid kamil..huhu..

I love him said...

na..aku da tgk semlm....masa scene lisa surihani aku leh terima ag...tapi potong steam betol pelakon baru tuh!!!!hampeh!!!

adlyn833 said...

xora: yup,sepatutya xyh nk wat suma cite dalam movie.wat 5 movie pn org sanggup nak tengok kalo ceritanya bagus..mcm LOTR and Twilight.hehehhe...

yani:aku kena tgk sbb aku teruja baca novel dia zaman muda2 dulu ;P.aku x suka farid kamil tapi sula lisa ;P

i love him:yup..masuk je budak tu,terus feel jadi lain ;(

Post a Comment

any idea or comment?just drop here