10 Bulan

- Semakin melasak. Memunggah,selerakkan permainan, sepahkan rumah semua hobi hadif pada masa kini. Takpe nak..sepahkan je. Mama memang suka kemas rumah 10 kali sehari. Exercise katanya -___-''

- Selera makan still takde. But, aku still masak hari-hari. Sebab kadang-kadang dia akan berselera untuk makan. Cuma aku akan make sure dia makan buah hari-hari and he loves fruits so much. Bagi buah apa pun dia makan. Kalau buah memang suka sangat-sangat.

- Dah pandai flying kiss, angkat tangan bila panggil nama dia, bila dengar azan terus letak tangan kat telinga. Atuk dah cakap, nanti dia akan ajar hadif azan. 

- Dah kenal most of our family members. Cuma dia tak kisah siapa pun nak dukung. Tapi cuma akan gelak or senyum dengan orang yang dia kenal and suka je. Memilih hokeh!! Tak cukup handsome, memang dia buat muka sombong dia je.

- Sangat suka orang ramai-ramai datang rumah. Bila orang tu balik je, for sure nangis. Especially atuk dengan opah. Time opah nak balik tu, mula buat cerekarama. Memang pandai jual saham. Mana la atuk dengan opah tak sayang.

- Dah pandai merajuk + mengamuk. Kalau suapkan makan, tetiba lambat suap..Haa..dan-dan tu menangis. Pastu terus tak nak makan. Ambooii..emo sangat. Style mengamuk plak, tunduk kepala pastu tendang-tendang kaki.

- Pantang jumpa benda atas lantai. Semua nak masuk mulut. So, rumah memang sentiasa kena vacum+mop. Yang susahnya, dia takut bunyi vacum. Mula dia melalak non stop. Kalau aku mop plak, dia mengejar mop tu. Hadoii...So,kalau nak buat memang kena ada orang tolong pegang dia.

- First time naik beca + bot. Kami bawa dia g percutian budget ke Melaka haritu. Suka betul dapat naik beca. So, umur 10 bulan hadif dah sampai Melaka.

- Dah pandai goyang-goyang badan bila dengar lagu yang dia suka

- Belum boleh berjalan cuma bab meniti tu memang dah laju. Merangkak pun sama. 

Tu je yang aku dapat recall. Mungkin ada yang berulang mcam bulan lepas. So, next month dah setahun. Sob3..Sayu hati mak...

Dah semua cakap dia nak adik bila tengok gambar ni
Hakikatnya,dia nak kasut baru. Gigit kasut hokey!!!
Dah nak raya ni..Nak kasut raya la

p/s: kek apa nak tempah untuk birthday hadif ni??any idea?

3 comments: (+add yours?)

Sicness Surfacing said...

geram tengok hadif ni tau berapa la berat dia eh..dah aktif pun bambam jugak. kenapa kita mak2 ni akan sentimental bila anak mula meninggalkan zaman baby..hahaha...tapi excited bila development dia macam2

IRYANI ALIAS said...

kasut raya hadif cikya dh beli..tgg beday nnt ckya kasi ok..

IRYANI ALIAS said...

kasut raya hadif cikya dh beli..nnt beday cikya kasi ok..

Post a Comment

any idea or comment?just drop here