Sogo Baby Fair

Telah berjaya ke Sogo secara kebetulan Sabtu lepas. Pastu baru teringat ada Baby Fair. Nampak plak poster kat escalator. Terus tarik tangan en adha laju menuju ke tingkat 5 T______T

Masih sempat sape-sape yang nak g.
Minggu ni last ye kawan-kawan

Walaupun pada hakikatnya aku dah berjanji pada diri tak nak shopping apa-apa untuk adlyn jr sebab nak tunggu expo kat Midvalley. Tapi bila dah tengok baju yang cantik-cantik dan comel-comel dengan harga yang murah, memang mak tergoda hokey!!!. Terus lupa janji-janji manisku..-______-. Setan banyak sangat time sale kan?

Dari nak beli beberapa helai, jadi berhelai-helai. Siap suruh en adha amik bakul. Hahahah....Actually aku ada dah beli sikit-sikit baju bulan lepas kat JJ. So, kali ni beli sikit lagi. Sikit-sikit lama-lama jadi bukit..

Baju Hippo pilihan bakal babah
Pigeon = RM15/sepasang

Baju Paddington Bear = RM10/sepasang

Aku rasa agak berbaloi sebab semua pun murah. Even lagi murah dari baju kat Expo KLCC tu. Semua baju yang aku beli pun semua below RM20. Paling mahal pun RM15 dan semua baju aku beli sepasang means, baju dan seluar. Senang nanti. Takyah nak pikir-pikir nak beli asing-asing. Aku memang dah budget taknak beli baju yang mahal-mahal. Sebab bukan pakai lama pun kan. Cakap jela yang ko tu berjimat.hahah
Kemeja WOC =RM13
Seluar pendek Cuddles = RM10
Dah balik baru perasan seluar tu ada gambar bunga seketul..awww
=_______=""
Brand yang ada pun semua ok aku rasa, ada Pureen, Paddington Bear, WOC, Cuddles, Pigeon etc. Walaupun tak banyak brand tapi pada aku worth it. Kalau lagi banyak brand, lagi bankrup le aku -_____-""

Bukan baju je yang ada, ada gak barang-barang lain macam stroller, bedding set, toys tapi tak banyak la. Aku memang beli baju je then amik 1 set bantal Pigeon, towel and bath book. Total damage RM150 termasuk 7 pasang baju. Puas hati aku. Heaven gila beli baju baby sebab comel-comel.hahaah...

Tadi aku dok belek-belek semua baju yang aku dah beli termasuk yang bulan lepas punye, banyak weiii aku dah beli.hahahah...tu pun ada hati rasa nak beli rompers lagi. Bila aku cakap just nak beli rompers je lagi, terus ada suara sumbing bunyi kat telinga aku "ye ke nak beli rompers je"? T______T. Ceeettt....itu orang dah bunyi.hahahha...yelar-yelar tak beli dah, kalau ada duit lebih baru beli lagi.hahahah...

Buat setakat ni, aku stop dulu bab-bab baju. Tunggu expo Midvalley minggu ni untuk settlekan benda-benda yang lagi penting. Aku kena gak setelkan bulan ni sebab tadi en adha dah hint-hint dia mungkin takde bulan depan sebulan. Katanya, mungkin akan dihantar ke seberang laut. Baekkk!!!!sob3..

p/s: 4D scan belum decide mahu buat dimana. Ada cadangan tak??

8 comments: (+add yours?)

thisisfarhana said...

i suka rompers. so cute tgk baby2 pakai dgn montot tonggek tu. hehehe. so far baju baby pn semua rompers je yg i ade skrg. tak sabar nk g expo jumaat ni!

Hunny Kitty said...

ai poun ada kat sana sabtu lepas!

ak yuyunz said...

bestnya nak gi expo.. tapi nak masuk kl ni memang malas betul lah.. anyway, baju-baju semua memang murah giler..

anyway, salam kenal yer.. :)

Elly Anaille said...

wah wah wah rajinnye pergi sogo. i x sanggup nak redah sogo. tapi mmg murah la! huuuuu...

eh, wat 4d scan kat pj la. i ade wat haritu. rm100. nnt tgk kat blog i, ade wat review.

adlyn833 said...

farhana>>ye..sangat geram tgk rompers kan.skrg dah ada 7 helai rompers ;P.jumpa kat expo ye jumaat ni.hehhehe

adlyn833 said...

elly>>secara kebetulan je tu g sana.tapi masa i g tu x ramai org pun kat baby fair tu.

i dah baca blog u.thanks for the info.nanti i nak set appoinment ;P

adlyn833 said...

Hunny>>u pergi gak ke?byk x borong?;P

ak yuyuz>>i rajin sebab bukan i drive.hahah...sangat puas hati sebab murah.save a lot ;P

kayrul-shah said...

alamak nie mau meroyan tengok sale nie...tapi kena sabar dulu, nak g midvalley punya...

Post a Comment

any idea or comment?just drop here