Jantina Little Papaya Saya ;P

Adlyn Jr dah sebesar papaya.. ;P Terus tak sampai hati nak makan betik.hahaha...

 Baby's now the size of a papaya!
Baby's little face is fully formed...minus the baby fat, of course. The next task at hand for baby: sprouting two teeny-tiny nipples!
                                                                 TheBump

Khamis lepas aku g check up. Alhamdulillah adlyn jr sihat and everything is normal for me. Berat pun tak naik mendadak sangat. Sekarang berat aku 46.2kg je. Oklah kan. Naik la gak. Check up kali nk gak aku kena suntikan kancing gigi. Aku tak takut sangat part nak cucuk-cucuk ni. Tapi lepas cucuk tu, mak aiii...lenguh-lenguh tangan aku. Tapi takde la sampai langsung tak boleh wat kerja.

Cumanya ada ofismate aku cakap, ada setengah orang tak tahan kena cucuk ni boleh sampai demam. Alhamdulillah aku ok je. Next month ada lagi 1 jab aku kena amik. Hopefully aku ok je. Masa scan doc Hamidah tanya dah tau gender baby ke. Aku cakap doc Azmi dah cakap haritu tapi doc Hamidah just confirmkan balik. So, sudah confirm la adlyn jr kami seorang baby....

'
'
'
'
'
'
'
'
'
'


InsyaAllah hujung bulan ni kami nak g wat 4D scan. Tak kisah pun boy ke girl asalkan dia sihat. Sekarang ni pun adlyn jr semakin aktif. Bagi respond kat aku dengan en adha. Kalau sembang-sembang dengan dia, sure dia bagi side kick. hahahah...Tapi aku suka +_____+

Weekend kami dipenuhi dengan aktiviti bershopping lagi. Aku g Sogo terjah Baby Fair kat sana. Adalah beli baju sikit-sikit. So, list untuk baju dah boleh update. Aku rasa macam dah banyak aku beli tapi kalau jumpa baju-baju comel sure aku gatal tangan nak beli lagi.hahah...Nanti aku update pasal Baby Fair tu ye.

Jumaat ni tak sabar nak ke Midvalley plak. Bila dah tau jantina baby ni lagi bertambah teruja nak shopping. Tapi aku rasa baju baby girl banyak kot yang cantik-cantik. Selamat aku waras lagi tak belikan adlyn jr skirt ke headband ke. Kot idak mau krisis identiti anak aku nanti. -_____-

p/s: kami dah pilih nama adlyn jr ;P

11 comments: (+add yours?)

Liyana said...

sy hari ni baru masuk 6 bulan..huhu tp doc still xdpt kesan gender nye, heh.

~ NANA ~ said...

jgn jadi mcm i sudah la....baby bertukar jantina lps scan 7 bln....kekekeke

ReYNa said...

hihi.same geng!i dpt tau gender baby pon masa 5 bulan.bile dh tau gender sng la kan nk beli baju.mmg bj bb girl lg cute2 tp takpe bb boy skang pon bnyk dh design comel2.huhu

LoVEaQshA said...

tuelh xsbr nk terjah mid jumaat nie..~nak target breastpump yg penting...*__*

Hunny Kitty said...

wahhh..seronoknyer..pegi sogo ek hari tu? sama la kita

Waniey said...

yeayh,geng bola dgn haeqal =)
klo boy sng nmpk anu.masa check dlu doc tu siap ckp tak nmpk telo dia besau tu..cehhh.hehee

adlyn833 said...

liyana>>selalunya kalau lambat dpt detect ni selalunya baby girl.girl kan pemalu.heheheh..

adlyn833 said...

nana>>yup..sangat takut tetiba jantina bertukar.tapi xpe kot,baby girl boleh je pakai seluar suma.tapi kalau girl tetiba bertukar jantina ke boy, tu yg haru..

adlyn833 said...

reyna>>boleh kita wat pasukan bola lepas ni ye ;P.geramkan tengok baju baby girl...xpe la,doa lps ni dpt girl plak

loveaqsha>>nanti share ye apa yg beli kat midvalley tu ;P

adlyn833 said...

Hunny>>yup..kebetulan memang ke KL sabtu tu.so,laju je g sogo naik tingkat 5..hahha

adlyn833 said...

waniey>>betul2.kalau boy cepat je boleh tau.sama la kita,siap doc fokus kat anu dia..hahahah

Post a Comment

any idea or comment?just drop here