Pregnancy Update

Minggu ni aku dah 32 weeks ^___^
Tinggal lagi 54 hari je ke hari EDD aku
 
Tak sabar pun ada sebab aku nak cuti dua bulan or cuti terus ;P. Tapi at the same time, hari-hari doa and pujuk baby supaya keluar bila en adha dah balik Semananjung. Yang bakal babah tu pun satu hal, katanya mid May balik, tetiba awal Jun. Memang janji manismu sungguh. Ohh..aku dah biasa dengan janji-janji en adha tu.hahha..Projek sebulan pun boleh jadi setahun.. T_T

Okeh, last week aku wat checkup kat FPP Putrajaya dengan Doc Hamidah. First time aku g check up sorang-sorang. Akibatnya,balik tu aku sesat ikut highway lain. Syabas Pn Hazlina!!hahahah...Everything ok. BP ok, urine ok, baby ok....cuma 1 je tak ok. Berat aku yang tak ok. Setakat ini, berat aku hanya 51kg. Sampai nurse tu cakap "saya yang tak pregnant ni pun berat 58kg, awak dah nak 8 bulan berat 51kg je?". Aku senyum kambing je +____+.

Dah masuk 3rd trimester ni aku memang tak berapa makan. Takde selera. Tambah plak dengan en adha takde kat rumah. Memang selera agak merudum. Tapi berat baby aku setakat ni dah 1.8kg. Baby membesar ikut weeks kata doctor. So,aku rasa takde apa perlu aku risaukan pasal berat aku tu. Hope baby akan sihat sampai aku deliver. Ohh..baby makin aktif sekarang. Sukerlah!!!

Ramai cakap perut aku kecik tak macam 8 bulan. Yelar, badan aku pun kecik. Ni pun aku dah rasa cam penguin -___-''. Bila dah masuk 8 bulan ni, aku kena check up every 2 weeks. So, next week aku ada check up kat KPMC Kajang plak. Aku dan en adha dah decide untuk pilih KPMC, Kajang untuk aku bersalin instead of FPP Putrajaya. Kenapa??,nanti-nanti aku stroy ye. But, aku still akan check up kat FPP macam yang Doc Hamidah advice. If ada prob later, aku still ada option untuk bersalin kat FPP. Hope takde apa la. Moga dipermudahkan semuanya.

Aku dah decide untuk unpaid leave or amik maternity leave awal if en adha still tak balik dari Sabah next month. Ramai yang dah risau kat aku sebab aku tinggal sorang-sorang kat rumah.Tengoklah macamana nanti. Tapi setakat ni aku ok lagi. Masih terus berdoa semoga en adha balik Mid May ni.

p/s: Esok parcel breastpump sampai!!yiipiee

3 comments: (+add yours?)

Asz Miza said...

Orang kata kalau ambil FPP dengan doc Hamidah memang best tapi nak menunggu turn punyalah lama..baik pergi KK je lagi cepat..ramai sangat yg nak dengan doc hamidah..

MissRhana said...

hye m2b..folo u here :) neway, me also hri tu perot kecik je..tp da masuk 8 bln ++ sume baju da xmuat lgsg :( huhu

adlyn833 said...

miza>>bab menunggu tu i boleh tahan lg.yg buat lama kalau dia ada kes kat OT..memang menguji kesabaran time tu

rhana>>thanks sebab follow blog i.yeke..i still muat lagi baju-baju pregnant ni..taknak la beli lagi.dah nak besalin pun x lama lagi ;P

Post a Comment

any idea or comment?just drop here