Quinny Stroller, Unimom Allegro Breast Pump & Fisher Price Rocker

Selamat hari Ahad semua ;P
Weekend ni aku sangat baik. Dok rumah sambil upload new arrival untuk bisnes aku Bottom Racks. Meh like page kami and enjoy free postage until end of May ;P

Okeh aku nak story pasal barang-barang untuk junior kami. Tak habis lagi bab shopping aku.hahah...Bukan niat nak menunjuk-nunjuk ke apa. Just nak share mana aku beli barang-barang tu ;)
Seperti yang pernah aku cakap before ni, aku memang teringin nak stroller Quinny. Bila bagitau kat en adha, dia agak 50-50. Lama betul nak survey masa nak beli stroller ni. But at last, aku dapat idaman hati aku. Thanks hubby ;P

Aku pilih warna merah
Dari jauh dah nampak stroller anak aku
-_____-

Setelah survey dari beberapa kedai, akhirnya aku decide untuk beli secara online kat salah sorang blogger juga. Sekarang dia ada buat bisnes online. Kalau sesape nak cari Quinny ni dengan harga yang murah, korang boleh deal dengan Yun. Please like her page Lil' Rayyan Boutique and boleh tengok barang-barang baby yang lain. Aku akan dapat stroller ni middle of this month. Ohhh..tak sabar okeh!!!

Breast pump pun aku dah settlekan. Walau pada hakikatnya aku nak beli Madela Swing, tapi realitinya aku dah beli Unimom Allegro.hahaha....Aku memang dah pasang niat dari awal nak breastfeed baby aku. Hope dipermudahkan. Even ada kawan aku advise beli pump after deliver untuk tengok sama ada aku ada susu atau tak, tapi aku tetap nak beli. Pada aku, semua ibu ada susu. If aku berjaya untuk breastfeed baby aku sampai 6 bulan, aku akan upgrade beli Madela freestyle. Wahh..tinggi cita-cita aku ni. Unimom Allegro ni bukan untuk heavy duty usage, so aku akan try dulu. Tengok camne. Lagipun, ramai yang bagi review bagus untuk pump ni.

Agak susah aku nak jumpa seller yang jual pump ni. Kalau ada pun mostly out of stock. Stock arrival pun maybe middle Jun. Aku takut tak sempat je. At last aku berjaya gak jumpa. So, sape-sape nak beli boleh beli kat sini. For single pump Rm290 and double pump RM340. Nak deal dengan owner dia Azurah tu pun senang. Untuk review pasal pump tu kena tunggu lagi 2 bulan,ok.

Aku beli yang double pump

 Fisher Price: Newborn To Toddler Portable Rocker

Rocker ni aku bukanlah nak beli seawal ni. Memang hajat dihati nak beli. Tapi bila fikir, bukan penting sangat pun, so just letak as a wishlist. Tapi bila dah jumpa yang murahan, tapak tangan aku mula gatal-gatal. Aku tak terfikir langsung nak beli rocker Fisher Price ni sebab harganya agak mahal bagi aku. Tak silap aku dalam RM350. Maakk aiii...aku beli baby cot pun RM165 je kot. Kalau nak beli pun mungkin aku cari yang below RM200. Tapi bila dah rajin sangat online ni, aku dapat beli rocker ni dengan harga RM190. Mak suker barang murahan camni. Terus PM seller. Katanya pre-order and barang akan sampai mid May. Terus confirm and akan paksa en adha bayar booking malam ni.hahhaah....
Sape-sape nak beli boleh tengok kat sini

So, jangan tanya nape aku dok rumah je weekend ni.hahaha..duit dah banyak habis. Last purchase aku nanti set bersalin. Tak sabar nak tunggu mid May, for sure banyak parcel akan sampai kat office aku and benda paling tak sabar, my other half akan pulang!!!

p/s: berat junior saya sudah 1.8kg ;P

19 comments: (+add yours?)

Asz Miza said...

Hi..sy pun ada beli rocker dekat Ummi Nayli Collection jugakk..harga murah kan..tapi kena tggu mid may baru sampai..

puansazusarin said...

nak rocker macam tu jugakkkkk =)

adlyn833 said...

Miza>> awak pun beli ye.UNC jual paling murah utk rocker tu kan.wahh..nanti kita dpt time yg sama ;P

adlyn833 said...

sazusarin>>beli2...sempat lagi nak wat order.mid may ni dpt brg.lgpun murah dr tmpt lain n baby boleh guna until 4 years.berbaloi ;P

ReYNa said...

x beli lg stroller.huu.ada tgk2 gak page yun tp x decide2 lg..mmg quinny sgt cantik warna merahh!good choice:)

~YUN~ said...

Lyn ke beli dr yun,hehehe!

Blogger rupanya..insyaAllah mid may dapat lyn punya,yun da book kan..:)

husniyyah said...

Salam. bagus beli breastpump awal. bole simpan stok susu awal2 ms pantang. klu tak beli lg, tiba2 nak guna time pantang, susah plak. so u made a right decision. semoga dipermudahkan penyusuan anak nanti,insyaAllah

pae dasuki said...

Hi adlyn,

(First time dropping a comment);)
Hopefully you're doing great with your pregnancy. Seronok baca preparation mommies-to-be utk baby ni..
Just to share with you..kalau nak beli set bersalin NR (sebab i pun beli jugak), i suggest u beli kat this website: mummybabyshop.blogspot.com. Harga dia yg paling murah i survey setakat ni la..RM296 dapat bengkung sekali (zigzag/ lilit panjang). Tapi kalau taknak free gift, bole nego harga lebih murah kalau tak silap.

I takde dpt komisyen apa2 pun, cuma excited nak share info with others:)

adlyn833 said...

reyna>>takpe,awal2 ni baby x guna pun stroller lagi.i beli pun sbb mmg dah ada budget.kang smpn lama2,duit tu pun habis.meh la beli quinny,boleh geng.heheheh..

yun>>sayalah orgnya.pembeli paling byk songeh -____-''

adlyn833 said...

husni>>thanks.semoga Allah permudahkan niat saya..

pae>>thanks sudi komen ;)thanks also for sharing psl set bersalin tu.nanti i tgk ye..i pun still search kat mana yg murah...

Cikpuan rara said...

wahhhh ramai gak pakai unimom ni kan.hmmm bagus gak.

naninani said...

Hi, adlin :-)
Ya, same with pae..i tersinggah blog u n terbaca ttg preparation ni, ank first ya?
I tgh pantang, dah nk habis pun..c-sect..terbaca ttg u tgh cari set bersalin, i nk offer kt u sbb i tak guna kecuali minyak herbanika..yg lain2 tak guna sbb bby i kena jaundice lama hari tu..then i trus decide amik shaklee..tu yg syg set nr ni..u nak tak? Kira murah2 je..u letak price :-)

naninani said...
This comment has been removed by the author.
adlyn833 said...

naninani>>please email me for the details...hazlina_cruzer@yahoo.com.i macam berminat je ;P

Hana said...

salam... kt mane dpt baby coat below 200 tu? bole share x..

adlyn833 said...

Hana,saya beli kat IKEA.Coat RM165,tilam RM25 ;P

Anonymous said...

salam,mane nak dptkan unimom allergo harga mcm tu?

Anonymous said...

maaf...saya mmg nak beli n masih cari yg harga murah.apa2 blh sms saye 019-2568689. Nama Nurul Aiman Zamri (blh add fb).emel nurulaimanzamri@gmail.com

Faana Roslan said...

Salam, hi Adlyn..tumpang iklan ye..hehe :)

Kalau ada sesiapa nak beli fisher price rocker murah, hanya RM155 sahaja!!! Green/Blue (Ready Stock)..

PM inbox or SMS/whatsapp 019-3218408..!

Untuk lebih detail boleh lawati laman promosi ni: http://eyeteamama.blogspot.com/p/fisher-price-newborn-to-toddler.html

TQ!

Post a Comment

any idea or comment?just drop here