Johor Premium Outlet

Kali ni nak story pasal JPO. Aku plan g johor ni pun last minit. En adha ada kerja kat JB. Mula-mula ingat malas nak ikut awal-awal ni sebab dia da kerja kat JB tu until bulan 5. Tapi dah dia ajak, maka aku pun packing le segala barang malam sabtu tu. Mama pun ikut sekali sebab kebetulan dia ada kat KL kekonon nak teman aku dengan hadif masa en adha takde.

Malam tu dah inform en adha, on the way nak ke JB before check in hotel tu, singgah JPO dulu. Dia pun ok jela. Agak teruja nak g even ada ex-ofismate aku cakap barangnya takde la murah mana pun -__-. So, sampai je, aku tengok tempatnya kecil je. Aku ingat besar sangat. Kedai pun takde la banyak pun. Just ada 2 level je.

Vincci memang takde yang aku suka. Harga pun ala-ala kat KL time sale. Pastu fashion memang dah out dated sangat rasanya. So, just pusing 1 kedai, terus keluar. Kat Padini oklah sikit. Ada le aku beli baju untuk hadif. T-shirt dengan kemeja harga dalam RM9-RM19. Baju budak perempuan memang banyak. Lelaki biasa-biasa je. Seluar untuk baby macam jeans semua tu takde plak aku jumpa. Yang toddler ada. Tapi harga aku tak survey pun. Kemeja lelaki Seeds dengan Padini pun, en adha cakap tak murah mana sebab time sale boleh dapat harga yang sama macam kat situ. So, kami just beli baju untuk hadif je.

Aku masuk gak Coach.Kat Coach ni siap kena beratur kat luar. Tapi tak lama pun, mungkin time aku g orang tak ramai sangat. Aku tak tau nak cakap murah ke tak sebab aku memang tak pernah beli handbag Coach -___-''. Cuma masa aku g tu, semua bag ada diskaun 50%. So, rasanya boleh je kot dapat kalau beli online. Aku rasa kalau kawan aku si Nad yang pergi mungkin dia boleh bagi review yang membina sebab boleh kata dia peminat tegar Coach ni

Levis outlet plak, aku rasa berbaloi untuk beli sebab harga agak murah. Time ni memang lama aku melepak dalam kedai ni sampai hadif udah tension asyik nampak jeans kiri kanan depan belakang. Bukan aku pun yang beli. En adha punya turn nak shopping. Dia memang pakai levis 501. So, bila ditanya murah ke tak...katanya murah sebab kalau kat butik Levis harga dalam RM300. Kat situ harga paling mahal RM199. Mau tak sawan en adha time tu. Tapi mostly design nya tak banyak. Kalau ada tergantung kat situ, itu jela yang ada. Nama pun outlet kan. Apa yang ko expect. Nak design baru, yang baru bagai g butik le kawan. En adha udah try dekat nak 3 helai, akhirnya dia beli 512. 501 hanya tinggal kenangan sebab design yang dia nak takde size.teetttt...dulu masa belum jadi kaum bapa, boleh je pakai saiz 30. Sekarang saiz 31 pun dah tak boleh sarung. Macam sarung nangka katanya. Belikan juga untuk abang aku dengan babah punya. Yang Along punya tu RM125, babah punya RM140. 
Yang ladies aku tak tengok sangat sebab aku tak terfikir pun nak beli jeans walaupun aku memang pakai levis je. Bukan apa, cutting levis je yang sesuai dengan pinggang saiz 24 aku ni. Aku tengok harga dalam RM150-RM170. Depends design. Aku selalu beli kat outlet wangsa maju tu. Harga sama je dengan kat sana. So, malas nak survey lebih-lebih. Cuma yang untuk lelaki banyak kat JPO lagi.


si debab yang kebosanan

Victoria Secret aku masuk tengok-tengok gitu je. Ada sale. Amik 3 botol RM109 rasanya. Sebab aku tak pakai brands VS ni and perfume pun berlambak lagi, maka aku takde teruja mana pun. Dekat Fossil agak murah. Handbag dia semua ada sales 25%. So, mostly handbag leather tu boleh dapat dalam RM500 lebih.
Bonia memang bukan taste aku. Design kat JPO ni memang out dated. Buruk wei..err..ke aku yang tak suka.hehe..

Cotton on memang aku rasa tak rugi pun kalau tak masuk. Baju ntah zaman bila diaorang jual. Harga pun tak le murah mana pun. Adidas, Nike, Puma oklah. Tapi sebab bukan misi nak membeli barangan sukan, maka takde la beria nak survey. Clarks ada sales dalam 20%. Tapi design biasa-biasa jela. Nyaris nak terjebak belikan kasut raya hadif. Pastu opahnya sound, kalau time raya dia tak boleh jalan lagi rugi je beli.heheh..terus cancel. Selamat duit en adha.

Masuk Carlo Rino baru macam semangat skit. Ada sales 50%. Mama beli leather bag dalam RM300 lebih. Selalunya mesti RM500 ke atas. Aku pun berjaya gak beli 1 handbag.Err..en adha belikan. Thanks hubby. Tak tau nak cakap murah ke tak sebab aku dah lama tak survey handbag sejak dah tak kerja ni. So, bila en adha suruh aku pilih nak yang mana, haruslah tiidak melepaskan peluang yang ada.

Kedai yang aku tak review tu means aku dah lupa or aku tak masuk.heheh...Macam Burberry, Polo semua tu aku tak masuk pun. Timberland pun tak masuk. En adha cakap takut terjebak lagi nak beli benda.hehhe.. Overall, aku rasa JPO ni biasa-biasa je. Harga pun takde murah mana pun. Dia kena banyakkan kedai lagi. Ada Zara Outlet ke, MNG ke...best skit. Ni dua tingkat je pun.

Sebab dah hujan lebat, maka kami terus chow dari sana. Budak debab tu pun dah ngamuk-ngamuk. Sejak dah mak bapak ni, nak shopping lama-lama pun fikir 80 kali.huhuh...


p/s: Esok dah nak balik KL.yahhhooo!!!


2 comments: (+add yours?)

cha said...

ari yang i baca ni kesimpulannya JPO takdela best mane eh. outdated lagi huhu. i tak pernah sampai lg tp mmg ada kawan-kawan i ckp tak murah sgt pun. kalau i pg pn i tak tau nak masuk apa sebab i bukan pandai beli brg2 branded ni. yg i biasa roxy cotton on jelah haha. h&m ada tak kat sane? ala kt sini pn ada h&m haha

Tshirt Johor Darul Takzim said...

tapi saya suka beli kasut jogging di kedai Nike di JPO.. kadang-kadang tu harganya murah dr rm300+ sy dapat rm70 lebih he he

Post a Comment

any idea or comment?just drop here