Kembali Bekerjaya

Seperti yang sedia maklum,after kawin aku terus quit job.Reason why,follow en adha ke Terengganu.yeehaa..


Errmm..actually reason nak follow suami tu hanyalah rekaan semata-mata.Just nak bagi bos aku release aku je.Aku dah kerja almost 3 years kat company tu.Aku rasa memang dah bosan and work productivity pun dah decrease.So,maybe need a new environment.Tapi sebab paling utama aku quit,aku tak ngam dengan manager aku.Biasa la andartu kan.hahaha...Aku pernah nak quit before tu,tapi bos aku dok pujuk-pujuk.So,reason aku nak follow en adha berjaya mengaburi bos aku ;P


Disebabkan kat Kemaman aku macam dah syok dok rumah,aku langsung tak apply job apa-apa.hahaha...jadi tukang masak,pekerja dobi,pencuci pinggan dan lain-lain kerja yang sewaktu dengannya untuk en adha.Aku suka sebab gaji dia lagi banyak dari kerja aku sebelum ni ;P


But,in November aku tetiba saja mengada-mengada nak test market.Apply one job ni.Suddenly,panggil untuk interview.Pergi suka-suka je pun.If im selected,on January mereka suruh kerja.I just said yes.Tapi,until end of December memang langsung tak call.Aku tak kisah langsung pun.Lagipun,early January tu aku memang amat busy sebab nak pindah kan.


Dalam kesibukan aku tu,aku dapat another call untuk second interview.Ooohh..ok.Im coming ;P
CEO sendiri yang interview and dia cakap ada 2 candidate yang di shorlistkan.Terus aku rasa aku memang tak layak.Tetapi,esoknya HR call suruh datang untuk sign appoinment letter.Yiiippiiee!!!Aku gembira sebab at least aku masih marketable la kan walaupun almost a year aku bergelar housewife.


Rezeki terus bergolek sebab CEO tu telah menginvite aku untuk join kick off metting on 22 Jan.huhuhu...mak soker!!!Aku cam tak nak g since barang-barang aku semua tak sampai ke KL lagi.But,en adha izinkan.Orang dah offer kerja pun dah cukup baguskan,so aku pun accept jela offer untuk join ke Melaka.Kekonon boleh kenal semua orang.

Kisah g melaka aku cerita next entry ye.But,setakat ni aku suka kerja sini.More flexible compare from my previous company.Alhamdulillah..Aku rasa Tuhan Maha Adil.Bagi aku dengan en adha dugaan then, Dia datangkan rezeki.Aku bersyukur dengan kehidupan aku sekarang..

3 comments: (+add yours?)

modusoperandi111209 said...

wah.. dok makang ikang doh pahni dok? =p

nuttyNAD said...

good for you and good for us too

more outing can be done

yippie

adlyn833 said...

fida>>dop makang dah..dah deliver nanti jgn lupa inform tau.kami nak g melawat ;P

nad>> bila nak outingnya??ko asyik bz dgn xtvt shopping ko je ;P

Post a Comment

any idea or comment?just drop here