Red Packet

Harini baru company mula beroperasi setelah bercuti selama 5 hari.Tapi aku dah mula kerja semalam.So,aku menumpang di company aku yang lagi satu.Harus menyimpan cuti sebab jadual aku untuk tahun ni dah full dengan aktiviti bercuti bersama en adha dan teman-teman.

Mengikut kata kawan-kawan Chinese aku kat ofis ni,semalam adalah hari yang tak bagus untuk memulakan business.Feng shui tak bagus.If semalam company dah buka,the whole year tak ong,means business tak bagus.Thats why semalam company aku cuti.Betul ke tak,tak dapat dipastikan.But,itu kepercayaan mereka.

Semua pun mood agak malas.Biasa la dah bercuti lama.Nak mula kerja balik memang payah.Tapi bila dapat je benda ni

'
'
'
'
'
'
'
'
'

sampul yang membuatkan semua tersenyum ;P

Terus semua pun senyum sampai ke telinga.Dari pagi asyik dapat ang pau.syiiiookk oo.Untungnya sebab dalam company ni ramai chinese yang dah kawin. ;P

Thanks to everybody yang memberi especially bos.hahahha...Next year bagi lagi ye :-))

p/s:kumpul-kumpul semua,lepas la tol untuk sebulan

11 comments: (+add yours?)

farahfatihah said...

ooo patutla ramai lagi yg cuti isnin huhu

nYomeL said...

wahhh... beshnye!! zaman i dpt angpow dh takde.. dulu mase keje ngan company yg ramai chinese, mcm tu laa.. besh kann..?? hehehe!

adlyn833 said...

farah>>tula..diaorg percaya kalau start bisnes harini,the whole ada ong.lagipun,harini kan 8hb..so,semalam memang lengang je jalan nak g keja.heheheh..

adlyn833 said...

nyomel>> memang best.setakat ni dah ada 5 red packet.hehehhe..previous com pun mostly chinese.tapi majoriti belum kawin.so,tetap rugi..tahun ni baru untung ;P

nYomeL said...

wahhh.. 5 red packet..?? ok, i jeles! haha.. :P
xpe.. naseb baik thn ni untung.. rezeki u kann.. hehe!

Serji said...

jgn lupe blanje!! ;-P

adlyn833 said...

serji>>sorry dah belanja beli dress smlm ;P

nurmala said...

erm.....vaucher 700 mkn sorg je ke? kate nk share dgn besfren....(tbe2 jd besfren plak ye :p)

sue. said...

hello my new darling......wow..dpt angpau larh...erm..nakkkkk jugaakk..

adlyn833 said...

mala>>tetiba jadi bff aku ye.aku ada ckp nk share dgn kwn ke?mcm xde je.kalau ada lebih aku bg.ada ke?hahah...

adlyn833 said...

sue>>wahh...jadi follower terus comment kt sini.thanks dear sudi drop by.ermm...tggu raya melayu ye.raya cina i xde angpaw.i kutip je ;P

Post a Comment

any idea or comment?just drop here