BILA NAK BALIK??

Hye semua...


Ada lagi ke readers kat blog aku ni?Sorry la semua,aku memang takde mood nak update apa-apa sekarang ni sebab en suami saya takde di sini sudah 2 minggu.Hidup rasa kosong ;(


En adha terpaksa ke offshore selama 3 minggu.Paling awal dia akan turun ke darat 27/3.Masa bujang dulu aku tak berapa kisah kalau dia nak g offshore even 2 bulan pun.Memang la ada rasa rindu tapi still ok.Tapi bila dah kawin ni hidup jadi tak tenang bila dia takde ;(

Before dia g haritu, en adha dah amanahkan aku untuk setel semua bil-bil rumah, kredit kad dll.Pergghhhh...blur aku tengok list tu mula-mula. Dia dah siap bagi semua no akaun yang patut aku masukkan. Aku memang tak suka bekerja dengan nombor, sebab tu aku tak jadi akauntan ;P
The best part is ATM card dia pun dia dah bagi.hahahhah...part tu aku suka.Silap-silap bil-bil aku tak bayar,duit gaji dia habis aku shopping..huhhhu..

Aku memang tak suka nak g bank beratur panjang-panjang untuk bayar bil-bil. Ada kawan aku cakap guna online je, maybank 2u.Masalahnya,gaji en adha dalam bank islam. Duit kereta dia bayar kat CIMB, keta aku kat Ambank, sewa rumah maybank dan urusan lain semua di bank yang berlainan.So,still aku kena g bank untuk wat suma tu.Sebenarnya tak susah mana pun.Tu semua alasan je..yang sebenarnya aku malas.huhuhuuh....

Aku terpaksa survive sendiri lepas ni..need to adapt with this situation. Lepas ni maybe dia akan ke offshore lagi. So,nak tak nak kena belajar untuk wat semua benda tu. Kadang-kadang aku terfikir kawan aku yang husbandnya kerja dengan kapal yang berbulan dok laut, boleh je dia survive.Aku yang baru 2 minggu en adha takde dah tak tenteram.aiiisssshhh....

Nak sedapkan hati,aku selalu cakap "takpe dia g offshore at least dia kat tengah laut tu memang akan kerja je, semua pun lelaki atas tu dari dia g outstation yang jumpa ntah sape-sape" (+_+)

Ohhh...along aku dah selamat jadi suami orang sabtu malam yang lepas. Sorry,aku takde gambar nak tunjuk sebab aku tertinggal camera kat rumah.Boleh terima alasan tertinggal camera??Kan aku dah cakap hidup aku agak huru hara sejak en adha takde.Sebab selalunya dia yang akan concern pasal camera tu.

Hari-hari doa semoga en adha boleh balik before hari sabtu ni sebab majlis abang aku akan diadakan kat Melaka untuk belah perempuan and 2/4 kat rumah aku plak. Tapi dari gaya email dia kat aku macam tak boleh je...ada task baru la apa la.Menyampah boleh tak??

But still bersyukur sebab bilik en adha ada internet connection, tapi hp memang takde la. So, boleh la email-email, chat kejap-kejap sebab dia keja on shift rotation. Takpe la, aku still boleh survive.Selamat la abang aku nak kawin, so family aku every week datang rumah aku. So, tak rasa sunyi sangat.

En adha,tolong balik segera sebelum saya habiskan semua duit gaji awak dalam bank tu. Balik darat saya nak MAC book air sebagai upah tolong bayarkan bil-bil kita tu ye ;P

p/s: duit banyak pun belum tentu boleh buat kita bahagia. saya hanya mahu en adha saya ;(

4 comments: (+add yours?)

nuttyNAD said...

halamak...jgn ler sedih

nanti cik abang balik yer

hohohoh

umah ader hantu tak?

weh....sory xleh stg abang ko nikah

kerja

adlyn833 said...

kalau fikir pasal hantu,kat mana2 pun ada.gua relax je beb.xde la sampai tido nak buka lampu kan.hahahha...
its ok,2/4 jgn lupa dtg..

Serji said...

haish!! gaya mcm lama lagi je.. skrg ni dh kire percutian atas kapal ni.. huhuhu..

Fasha said...

aaa sama la nasib kita ni kan. tapi adlynn kena dok sesorang kat umah tu eh? adeh. sib baik sy ada si emir ni bole gak teman2 walopon dia kecik lagi ^_^

Post a Comment

any idea or comment?just drop here