Hadiah dari En Suami

Ingat lagi entry entry ni?
Rentetan dari entry memuji en suami berbakul-bakul(untung wei puji suami sendiri)
Akhirnya segala penat lelah memerah otak telah membuahkan hasil
pergghh..ayat cam nak amik paper BM SPM
Hadiah yang diidam dan diimpikan
'
'
'
'
'
'
'
'

'
'
jeng
'
'
jeng
'
'
'
'
jenggggggggg

oven yang bergaya lagi macho
huh!!

Thanks to en adha sebab memahami aku yang suka masak ni walaupun aku failed bab-bab bakery ni.
Pandai dia pilih timing kan.Dah dekat nak raya baru beli.. ;P
Alaa..bagi hint nak suruh wat biskut raya la tu
Tak bagi beli dah macam tahun lepas
Aku tau en adha belikan oven ni sebab ada maksud yang tersembunyi.
Dia ada suruh aku wat Lasagna haritu. Jawapan klise orang malas
"Camne nak wat, nak bakar pakai arang ke"
(dalam hati melonjak riang sebab oven takde)
-____-

Sekarang no more excuse
Terus kobar-kobar nak masak untuk en adha 
Kawan aku Yah terus text
"ko wat la makan-makan kat rumah ko,aku datang tolong potong-potong"
okey Yah.memang ko layak potong-potong je
kang kek pandan elok-elok warna hijau terus jadi hitam kan

eehh..ehhh..jap
"B..tak boleh wat kek gak sebab rumah kita takde mixer"
^_____^
dasar pemalas yang takkan berakhir

p/s: anyway,thanks a lot hubby.lebiu!!lepas ni kena puji-puji lagi untung-untung dapat keta baru.gaagaagga

14 comments: (+add yours?)

~YUN~ said...

dear,samala hadiah kita..yun pn hubby belikan oven ni,sejibik,hehe!pasnie lehla bake cake!!shedapnyaaa!! =)

hanidatul shatira said...

waaaa........hani pun ngah bodek2 en asben beli oven..tetibe teringin nak buat kek even hani bukanlah sorang yang pakar dalam masakan....bayangkan..tiap kali nak masak kat dapur..resepi mesti ade kat sblah....hihihihi...

almaklumlah....sejak kawen ni je rajin ke dapor..waktu bujang...kedaiii je penyelesaian...

nick said...

phewittt merelip oven u ;) kmi pn dok berangan nk bende ni gk ina.dh bbuih ayat2 cinta bg kt incik suami tp non ado gk uhukhuk kesian sgt ;p

Atiqah Adnan said...

bestnye nak oven jugaaa.. kat uma mak mertua ade tapi oven lama laaa..

adlyn833 said...

yun>>wah..yeke??taste hubby kita sama la ye.yun buat kek nanti anta skit kat lyn ye.heheh..nanti share resipi dalam blog ye ;P

adlyn833 said...

hani>>bodek la hani.mesti dapat nanti.xpe,x pandai takpe.janji rajin nak cuba.jadi tak jadi belakang cite

adlyn833 said...

nadia>>hangpa beli sendiri je.takpun datang umah kami wat kek sama2.umah kita kan dekat je ;P

adlyn833 said...

qah>>cakap kat hubby mengidam nak oven.mesti dia belikan.ibu mengandung ada reason nak bodek2 ni.heheheh....

nurmala said...

hahaha..aku pn suke..ape lg..wtla pape yg ptt..oven dh ade...aku dgn yah tggl dtg je... =P

^^Mrs_DeaNa^^ said...

dear,wahh..besnya dpt oven!!psni pose blhla wat kuih2 rye ea..sy pn dh brangan nk bli oven n mixer,sy pn loikee wat kuih n kek!!...hehehe

aDieyZa said...

wah bestnyer!! mmg untung bila banyak puji suami kan.. tp yg penting kena puji ikhlas la kan..

lps ni rajin2 la buat lasagna.. then blh la hntr ke rumah zana yer.. hihihi..

p/s: nice blog dear..

adlyn833 said...

deana>>beli la oven.boleh buat kuih raya nanti.best memang best dapat oven,tapi memang tak handal bab2 masak kek dgn kuih.heheheh

adlyn833 said...

adieyza>>apa pun kita buat untuk suami hati memang kena ikhlas,baru berkat.
lasagna??erkkk...insyaAllah dah buat nanti,kalau sedap boleh la hantar umah zana.tak sedap malu le nanti.heheheh...

p/s:thanks ye sudi follow blog ni

aTy _faRed~ said...

eerrrr..........teringat pulakk mase kawen aritu dapt gak adiah oven ni kawan baik...tapi...hurrmm..[terngah pikir letak kat mane..] heheheh..tak sempat ar nak ngadap..[cehh..alasan org malas jugak..] ;)

Post a Comment

any idea or comment?just drop here