X-Men First Class

Aku menonton filem ni Jumaat lepas bersama en adha, yah comel (tak nak panggil ko gemuk dah), dan kawan-kawan ofis yang best lagi sempoi ;P
Okey, aku dapat tiket free sebab company sponsor. Ni dah termasuk dalam aktiviti Sport & Recreration Club office aku. Kebetulan June is movie month, so, tiket free untuk X-Men.Yiipiiee..Thanks bos
Walaupun aktiviti company, en suami dan sahabat baik tidak patut dilupakan..






Review cerita adalah menarik. Cuma awal-awal macam bosan sikit. X-Men kali ni menceritakan sejarah lampau mereka. Disebabkan aku tak baca pun komik X-Men, haruslah aku menumpukan sepenuh perhatian. Time ni baru tau yang Magneto tu baik dengan Prof Xavier. Mystique rupanya baik dengan Prof tapi sebab Prof tak appreciate dia, terus dia follow Magneto. Ala-ala cinta tak dibalas -__-


Time tengok cerita ni asyik-asyik kuar dialog "ooo...patut la".."oooo...patut la" T__T Lawak ok.
Action pun tak banyak sangat since ia adalah cerita masa silam mereka. Wolvarine pun kuar tak sampai 2 minit. En adha cakap tak syok tengok sebab hero favorite dia takde.


Tapi dialog"Mutant with Proud" tu aku suka sebab siapa pun kita, kita patut berbangga menjadi diri sendiri. Tak perlu hipokrit semata-mata nak orang terima kita. Kalau aku mutant, aku nak jadi Hank. Sebab dia genius. Sampai orang pun tak tau yang dia tu mutant, tapi part dia tukar jadi orang biru, tak nak la kot T__T


p/s: en adha tolong belanja saya tengok Super 8 weekend ni

4 comments: (+add yours?)

^^mrs.deana^^ said...

dear,2la sy pn dh tgk las week.lg best Fast 5,hehehe.yg ni x bpe best sgt,yg de wolverine 2 best..muvi ni kre 1st batch x-men la...heheh

aTy _faRed~ said...

citer x-men ni saye tengok yang 1st jer...huhu..lepas tu dah malas nak ikut dah...;) ni asben ajak teman tengok tah biler agaknyer nak pergi..rase2 nak abes tayangan dah tu kan...:)

adlyn833 said...

deana>>tula wolverine takde.action pun cam kureng.tapi overall best gak.at least tau la history x-men....

adlyn833 said...

aty>>kalau tak follow dari awal mybe tak teruja sangat nak tengok.takpe, tunggu transformers hjg bulan ni,k ;P

Post a Comment

any idea or comment?just drop here