my DIY

kawan2 aku suma dok tanya..apa progress wedding ko??
huhuhu...soklan paling berbisa utk aku wat masa ni...actually,some of the thing dah settle. mcm butik,photog,gift suma dh byr deposit..last week,aku amik cuti khamis n jumaat utk settle bnda2 yang tertangguh. so,aku dah beli langsir, gift pn dh confirm.dah byr deposit and bulan 3 baru aku g amik...
then,sepanjang aku cuti tu juga...aku dah wat benda2 DIY aku.hehehhehe.....first thing,aku dah wat flower frame...


mula2 potong polistren ikut saiz frame




lekat polistren dgn double sided




then,amik bunga cucuk kat polistren tadi
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'


ni la hasil yg x seberapa....


actually, frame tu aku beli kt mydin USJ,bunga tu aku beli kat nilai. hrga bunga tu setangkai rm 2.50.ada 6 kuntum. frame tu ada different price depends on the size. then,polisteren tu rm2.50 satu.tp amat besar. nak dijadikan cite, bunga tu x cukup sebenarnye...so,me n my mum came out with other idea...
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'


butterfly frame ;P


very lucky ada mak yg kreatif...so,cukup la flower frame tu..2 yg besar letak bunga.yg kecik lg dua aku lekat butterfly.suma frame ni akan guna utk umah adha since umah dia xde sanding2. disebabkan kami berdua amat suka bergambar,jadi kami mencetuskan idea utk wat mcm wall deco. so,kawan2 yg boleh la snap gmbar kt wall ni nnti.jadi xde la gmbr tu nanti berlatar belakangkan pinggan dan cawan kt meja pengantin ;P

ni la contoh wall decor kami ;P


eemmm...so,dah setel la bnda ni. yang akan mendeco nye adalah mak andam kami nnti.hehehe..xtau la cmne rupanye...aku dh wat suma benda yg sepatutnye..yg akhirnye,aku hanya pasrah ;)

2 comments: (+add yours?)

iryani said...

Pengumuman..ece bgtau aku "bapak mertua awak dh sewa pelamin utk rumah saya nnt"...hahahha..bapak dia dh sewa pelamin senyap2..huhu..kata bakal bapak mertua aku tu, kawin takde pelamin tak meriah..(ece pasrah je)..tp tak tau la dia nak sanding ke tak, dia kata nak ambik2 gambar je..huhu..

Azura Basilia said...

frame tu beli kat mydin berapa?

Post a Comment

any idea or comment?just drop here