si budak kurus

kejadian berlaku di kedai emas..


amoi: u cuba ni dulu....mesti ok punye...
budak kurus: eeii..x muat la..besar.tangan i kurus saja ma...
amoi: wahhh...u manyak kurus la..i tau u kena pakai budak 4 tahun punye.mesti ok..

wawawaawa....budak kurus tu adalah aku!!!!!!!!!!!
situasi berlaku masa hari sabtu lepas.aku dengan adha berusaha untuk selesaikan misi mencari rantai tangan untuk aku..dari subang aku ke habib KL,takde yang aku suka.bukan takde yang suka..tapi takde yang aku MUAT!!!sumanye longgar...even kat Poh Kong sogo pun aku g gak....ada yang aku suka.tapi saiz budak 4 tahun..adha plak x suka sebab ringan sangat katanye...huhuuu..
dari KL aku g habib ampang.sebab kami fikir mungkin di HQ pilihan nya lagi banyak.rupanye tekaan kami salah..selamat dapat orang macam adha.amat penyabar melayan kerenah aku yang cerewet....lastly, kami g SS 2 kat PJ. di sepanjang jalan tu ada berderet kedai emas...dari Amorispoh kong, weng kong suma ada. So, kami pun meneruskan misi.Alhamdulillah, akhirnya dapat gak yang aku suka...

Actually, aku bukan suka sangat pakai barang kemas. and aku selalu rasa aku ada curse dgn barang kemas.hahahah....sebab kalo aku pakai barang kemas sure hilang. mama selalu gak bagi barang kemas kat aku since aku sorang je anak pompuan..tapi x lama pun aku pakai.hehehe...even cincin merisik pn pernah hilang...(selamat jumpa balik setelah 2 bulan hilang..cmne jumpa balik masih menjadi cerita misteri.hehehehe)...hope, rantai tangan tu akan kekal la aku pakai...Lagipun,tangan aku ni sgt kurus..even cincin pn aku pakai saiz 6 rasanya...hukhuk...

Misi yang dari dulu sampai sekarang yang x tercapai2 lagi ialah nak gain weight aku ni...berat aku sekarang 36kg je.GILER kurus!!!!.orang lain dekat nak kawin suma nak turunkan berat..aku plak terbalik...heheheh..pada sape2 ada petua nak naikkan berat badan,boleh la share dgn aku ye... :P

4 comments: (+add yours?)

iryani said...

silalah mkn nasi lemak lauk ayam, lauk sotong, lauk udang tiap2 hari, siang dan malam..nescaya kau akan gemuk..hehehhe..

adlyn833 said...

baik cik yani!!!kalo aku x gemuk gak,petua ko ni memang x menjadi kt aku ;P

iryani said...

kalau tak menjadi petua aku tu, aku pun dh tak tau nak suggest apa..kau mmg jenis matabolism tinggi la..lemak cepat terbakar..tahniah..sbb tak ramai org mcm tu, dan ramai org yg impikan mcm tu..so leh la tukar dgn sape yg nak mcm tu ek..heheheh...

Anonymous said...

Salam..bleh sy tau camner cincin risik u hilang n jumpa blik.. Sy br jer hilang cincin, tak smpai sebulan pun pkai..sedh lg ni..

Post a Comment

any idea or comment?just drop here