Review::TAKERS::

Sorry,aku dengan en adha memang suka tengok movie.Dari zaman study.Sebab tu aku jatuh chenta sama dia..huhuhu..punye minat yang sama amat la menyeronokkan..

Sabtu kami tengok cerita ni

ohh..Paul Walker ;P

Sinopsis

Takers (formerly known as Bone Deep) is a 2010 crime film directed by John Luessenhop from a story and screenplay written by Luessenhop, Gabriel Casseus, Peter Allen, John Rogers and Avery Duff. It features an ensemble cast that includes Matt DillonChris BrownIdris ElbaT.I.Jay HernandezPaul WalkerHayden Christensen and Zoë Saldaña
The film follows a group of professional bank robbers (Michael EalyChris BrownHayden ChristensenPaul WalkerIdris Elba) who specialize in spectacular robberies, as they are pulled into one last job by a recently paroled cohort (T.I) only to be pitted against a hard-boiled detective (Matt Dillon) and his partner (Jay Hernandez) who interrupt their heist.
Info from:wikipedia

Teruja nak tengok lepas Nad bagi rating 7 out of 10.Lagipun memang nak tengok sebab ada Paul Walker.ahaksss (-_____-)
owwhhh..tetiba teringat scene dia nak terjun pool.auwwww...OMG.hahahah...(nad,aku tau ko pun suka kan?)haha...
Siapa suka cerita Italian Job,for sure suka cerita ni.So,aku memang suka la kan.Start je dah ada action.Means memang tak bosan.Takers macam logik sikit dari Italian Job(IJ) sebab dalam IJ plan rompakan diaorang clean sangat sampai tak kantoi langsung.Dalam Takers,planning diaorang dah lari dari plan asal.Time ni aksi-aksi best kuar.
Patutnya perompak-perompak ni kita doa kena tangkap kan?Tapi masa tengok cite ni,aku asyik dok cakap,jangan la diaorang kena tangkap.hahaha...especially masa Paul Walker nyaris nak kena tangkap masa dalam lorry tu.Paling best bila hero feveret aku si Paul Walker langsung tak cedera.hebat la u...I like :))(taip sambil tengok en adha kat sebelah,takut dia baca)hahahah...
Diaorang memang perompak professional.Planning terbaik.Paling aku salute bila diaorang merompak tapi memang takkan membunuh orang.Tapi bila dah terpaksa diaorang tembak gak la.hehehe...Motif yang aku dapat,don't trust anyone include your best friends when its come to money.Kalau bab duit,kawan pun boleh jadi lawan...
Aku bagi 8 out of 10.Cuma ending tak berapa menarik tapi tertarik bila Paul Walker tak mati hatta cedera pun tak.Woiii..cakap jela ko suka Paul Walker..hahahhaha...

p/s:oohh..thanks pada ms bride to be & Mrs Deana sudi jadi pengikut saya.i will follow u gak,k

5 comments: (+add yours?)

farahfatihah said...

huhuhuhu semalam pun tgk citer ni..besttt!!! sib baek xmati semua...

Puan D0T said...

eh...kite pon nk g tengok citer ni sbb ade paul walker yg hensem gile tu!! tp belom sempat lagi...

-kite dengan husben pon kaki wayang!!!-same...

nuttyNAD said...

haku xsuker Paul Walker lah

hahahhah

damn

cm obvious lah plak kan

mahdi : if u read this...sumpah...i xsuker Paul walker"

adlyn833 said...

farah>>semua mati pun xpe,asal jgn paul walker sudah.hahah....

Dot>>hensem kan..huhuhu..wahh..nnti review2 la pasal movie yang u dah tgk,k

Nad>>tolong jgn hipokrit la deyyy!!!hahahha

nuttyNAD said...

hayden tue pon cool dowh

style giler

Post a Comment

any idea or comment?just drop here